Voor de uitvaart | Het moment na overlijden

Wanneer een dierbare overlijdt moet er veel geregeld worden. ELJA Uitvaartverzorging helpt u daarbij. Na het overlijden dient er eerst een arts ingeschakeld te worden. Met de nodige formaliteiten zal de arts het overlijden vaststellen. Waarmee de aangifte van het overlijden gemeld kan worden bij de gemeente.

U kan op elk gewenst moment contact opnemen met ELJA Uitvaartverzorging, zodat wij u kunnen helpen met het verrichten van de handelingen direct na een overlijden. Wij zijn dag en nacht beschikbaar. Om een overzicht te geven van wat er allemaal direct geregeld moet worden. Hebben wij de meest belangrijke handelingen voor u op een rij gezet.

  • Schakel een arts in, zodat de arts een verklaring van overlijden kan afgeven waarmee aangifte gedaan moet worden bij het gemeentehuis.
  • Neem contact op met ELJA Uitvaartverzorging om het overlijden te melden. Dit kunt op elk gewenst moment doen door te bellen naar 06 206 11 444.
  • Controleer of er en donorcodicil is. In het geval van een donorcodicil kan weefsel of organen worden afgestaan voor transplantatie.
  • Controleer of er een wilsverklaring is. Een wilsverklaring is voor een situatie waarin u of uw dierbare niet meer met uw art kan overleggen over zaken zoals reanimatie en medische behandelingen.
  • Controleer of er een testament aanwezig is. Een rechtsgeldig testament bepaalt wat er de nalatenschap gebeurt na het overlijden. Ook kunnen hierin de wensen van de uitvaart in op genomen zijn.
  • Controleer of er een uitvaartverzekering of levensverzekering aanwezig is. Ook hierin kunnen wensen voor de uitvaart zijn opgenomen. Tevens dekt deze verzekering kosten voor de uitvaart afhankelijk van de vorm waarin deze is af gesloten.